Veri Mimarisi, Kurum İçi Yazılımlar, Güvenlik Sistemleri, PDKS, İş Zekası, İşletme Raporları, E-Ticaret Çözümleri 28 Şubat 2017 Salı

Kıymetli Bilginin Tespiti ve Rapor Kültürü Yahut Söz Verilmiş Bir Yazı

Bir insanı niçin tanımak istersiniz? İş vermek için mi? Evlenmek için mi? Evladınızla evlenmek istediği için mi? Ortak olmak için mi? Ona bir ürün satmak için mi? Kendisine özel bir ürün sipariş etmesini sağlamak için mi?

Devamı...

Bilgi, Bilginin Yönetilmesi, Bilgi Yönetimi, Kurumsal Hafıza, Kurum İçi Yazılımlar, Ticari Yazılımlar, Güvenlik Sistemleri, PDKS, İş Zekası, Karar Yönetim Sistemleri 06 Şubat 2017 Pazartesi

Bilgi, Bilginin Yönetilmesi ve Kurumsal Hafıza

Amerika'ya gitmek istediğinize Kolomb'un rotasını mı takip ediyorsunuz? Yoksa bir uçakla gitmeyi mi tercih ediyorsunuz? Güneşin doğudan doğmasına şaşırıyor musunuz?

Devamı...

Grafik Tasarım, Pazarlama, Tasarım İlkeleri, Hedef Kitle 18 Ocak 2017 Çarşamba

Grafik Tasarım ve Pazarlama

Klasik Türk şairlerinin aruz kalıpları içerisinde özgünlük yakalamaya çabaladıkları gibi tasarımcı da hemen hemen geçen yüzyılda belirlenen tasarım ilkeleri çerçevesinde kalarak kendi şahsiyetini ortaya koymalı ve iletişime/pazarlamaya yardımcı olmalıdır.

Devamı...

Anahtar Kullanıcı, Yazılım, Kompozisyon, Projelendirme 28 Aralık 2016 Çarşamba

Yazılımcımın Güğümleri 6 - Çözüm Tekrar Keşifler

Bilinmez bir gelecek mi tasarlanabilir bir süreç mi? Başladığınız süreçte hedefinize nasıl ulaşacaksınız? Siz mi yazıyı yazacaksınız yazı mı sizi bir yerlere götürecek?

Devamı...

Yaz Saati Uygulaması, Bakanlar Kurulu, Meteoroloji, Enerji Tasarrufu, Ekonomi, Psikoloji 23 Aralık 2016 Cuma

Yaz Saati Uygulaması ve Eleştirmenin Dayanılmaz Hafifliği

Yaz saati uygulamasına hiçbir dayanak olmadan mı geçtik? Kış saati uygulaması daha mı kârlı idi? Yaz saati uygulaması neden eleştiriliyor?

Devamı...

Kurumsal Kimlik, SEO ve Reklam Yönetimi, Web Yazılım, WeTasarım 22 Aralık 2016 Perşembe

Yazılımcımın Güğümleri 5 - Bir Hatıra

Müşterinizi memnun edebilecek misiniz? Projenizin hedeflerini tespit edebiliyor musunuz? Müşterinizin kötü tecrübeleri mi beklentileri mi ağır basıyor?

Devamı...

Google, Arama Sonucu, Reklam Yönetimi, Mobil Uyumluluk, SEO, AMP, Mobil Çözümler, Responsive Site 02 Aralık 2016 Cuma

Google ve Mobil Vizyonu - AMP

Google takip etmeden web ve mobilde başarılı olabilir misiniz? Peki, herkes takip ederse rakiplerinize nasıl fark atarsınız? Google yapmadan tahmin etmek mümkün mü?

Devamı...

Anahtar kullanıcı, Özel yazılım, Otomasyon sistemleri, Etkili yönetim, Proje başarısı 24 Kasım 2016 Perşembe

Yazılımcımın Güğümleri Sonuç - Tarafların Tatmini

En güzel hediyeler bile paketlenir. Neden? İşinizi sizden güzel kim anlatabilir? Ürününüzün özelliklerinden müşterinizi nasıl haberdar edeceksiniz?

Devamı...

Özel Yazılım, Nesne Tabanlı Programlama, Object Oriented Programming, Proje Yönetimi, Ek Geliştirmeler, Projelendirme, SCRUM 18 Kasım 2016 Cuma

Yazılımcımın Güğümleri 3 (İş süreci - Takip - Ek Talepler)

Müşteriniz ürettiğiniz programı tanıyor mu? Yoksa üvey evlat muamelesi mi yapıyor? İşler uzarsa veya çıkmaza giren noktalar olursa siz de ürüne yabancılaşırsınız.

Devamı...

Kriz ve reklam, Reklam harcamaları, Reklam bütçesi, Marka bilinirliği 16 Kasım 2016 Çarşamba

Kriz Dönemlerinde Reklamın Önemi

Kriz dönemlerinde bütçelerde ilk göze batan harcama kalemi olan reklam, gerçekten bir fuzuli masraf mı, yoksa firmaları zor durumlarda kurtulmasını sağlayacak bir ilaç mı?

Devamı...

“YA BİZİMLE ÇALIŞIN YA SİZİNLE ÇALIŞALIM”